Лефевр с победа във Франция с нов навигатор

Снимки WRC.com

През миналия уикенд пилотът на Ситроен Стефан Лефевр взе победата във френското асфалтово рали „Беноне“, което е базирано на 10 километра от родният град на пилота Ноев лес Минес.

Зад волана на Ситроен DS3 WRC и с навигатор неговата приятелка Корале де Карли, Лефевр доминара в надпреварата спечелвайки всички 12 специални етапа и записвайки на-добри времена из между 11-те WRC автомобила взели участие в надпреварата. Един от неговите конкуренти е  бил и баща му Филип Лефевр, който е участвал зад волана на Ситроен С4 WRC.

Стефан завършва състезанието с аванс от над три минути и половина пред най-добрият си приятел Мишел Рейделет с Шкода Фабия WRC. На трето място е завършил Петер Тайлър зад волана на Фиеста WRC.

„Не съм подценявал това рали, защото трябваше да се боря срещу една дузина WRC автомобила – заявява Лефевр, който наскоро започва тестовата програма на Ситроен C3 R5. – Също така исках да се възползвам от тази възможност за да натрупам състезателни километри.

„ Заложих на високо темпо. Първият и последен етап бяха много трудни поради непредвидимото време. Само в един момент се отпуснах и това бе, когато Габин Моро ме предизвика във Фейсбук да направя едно завъртане на 360 градуса.“

Rallye Le Béthunois – ES12

La réponse au défi lancé par Gabin Moreau !

Публикувахте от Stéphane Lefebvre в 10 септември 2017 г.

Младият пилот на Ситроен определено е привлякъл много публика на това състезания и признава, че е изненадат от големият му брой фенове.

„В северната част моторните спортове са много популярни и по този начин се роди моята страст. Изненадах се през този уикенд, че голяма част от зрителите следят отблизо моята кариера.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]