Лефевр с евентуално завръщане в Уелс

AP-1NTJQ6QWS1W11_Stephane_Lefebvre

Пилотът на Ситроен Стефан Лефевр е преминал физическия тест и може да вземе участие на рали „Уелс“, два месеца след инцидента в Германия.

Негов навигатор ще бъде Жил де Тюркхейм, докато Габен Моро все още продължава да се възстановява.

Тюркехайм и Лефевр взеха участие в опознаването на рали „Испания“ преди няколко дни, за да се опознаят повече.

„Доволен съм, че отново съм зад волана на WRC автомобил – заяви Лефевр, който ще си партнира през сезон 2017 с Крис Мийк и Крейг Брийн. – Уикендът в Уелс ще бъде доста важен, особено след като трябва да си върна увереността отново и да продължавам да трупам опит с оглед на сезон 2017.

20160091147

„Чувствам се готов да карам на 100 процента, особено на това рали. В последните ми две участия в Уелс бях бърз въпреки тежките условия. Помня как карах в първият си макадамов етап през нощта и с дъжд, което ми хареса.“

Лефевр и Моро пострадаха след един доста жесток удар на рали „Германия“ през август. Пилотът на Ситроен спука ребро и имаше пробит бял дроб, а навигаторът му счупи десен крак, лявата ръка, натъртена опашна кост, спукан прешлен и др. Моро продължава с възстановителния процес в Страсбург.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]