Лефевр няма да има пълна WRC програма догодина със Citroen

5058_lefebvre_in-car-monte-R5-2015_896x504

Френската изгряваща звезда в световния рали шампионат Стефан Лефевр, няма направи пълен сезон с DS3 WRC догодина въпреки доброто си представяне в Австралия. В дебютът си на макадам зад волана на WRC автомобил, Лефевр завърши на 13-та позиция давайки постоянно времена в топ 10.

5017_StephaneLefebvre-MonteCarlo-2014_001_896x504По време на австралийското рали настоящия световен шампион при младежите се надяваше да завърши ралито в топ 10, но удар в камък го принуди да отпадне още в съботния ден и да стартира по рали 2 в неделя.

Марек Наварецки, заместник шефът на отбора на Citroen: „ Стефан не успя да се подготви много добре за това рали, той нямаше тестове и бе разсеян от катастрофата на Мадс по време на опознаването. Той има много да учи още, но се справи по-добре от очакваното. Особено в неделя, където трябваше да отваря трасето, той бе изключително впечатляващ карайки без грешки. Неговото отпадане в събота не бе по негова вина, имаше камък по средата на пътя който не можеше да избегне.”

Въпреки потупването по рамото, което получи Лефевр, Наварецки за в момента няма да заложи на младия пилот за пълен сезон 2016 при „големите“. „За в момента, за него всичко е учебен процес,” допълни Наварецки.

До момента Лефевр ще вземе участие отново зад волана на WRC автомобил на рали „Корсика”. Също така има вероятно да вземе участие и в Испания с DS3 WRC а не с DS3 R5.

„ Би било чудесно да направим Каталуния така,” заяви Лефевр. „ Но за в момента фокусът е върху „Корсика“. Много съм доволен от резултата в Австралия- бе като сбъдната мечта!”

5043_lefebvre-ditch-hook-monte-corner-2015_666_896x504

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]