Летящия От Танак продължава да води и в предпоследния ден от рали Полша

AP-1NTGSCPP92111

Летящите От Танак и Райго Молдер успяха да увеличат аванса си. Двамата завършиха най-дългия ден от състезанието с аванс от 21.3 секунди пред Андреас Микелсен/Ола Флоене. Хейдън Падън и Джон Кенард изостава със само 6.5 секунди зад Микелсен, което ще направи днешния последен ден от състезанието изключително интересен.

Естонецът бе безапелационен зад волана на своята Fiesta RS WRC обута с гумите на Dmack. Той спечели всичките три сутрешни етапа, като успя да увеличи аванса си от 4.2 секунди на 18.0 сек, разполагайки със значително по-голямо сцепление от своите съперници за което голяма роля изигра стартовата му позиция.

Rally Poland 2016През следобедните минавания условия бяха значително уеднаквени за всички. Първоначално Микелсен успя да си възвърне няколко секунди от изгубеното време, но Танак не остави безнаказан опита и до края на деня отново увеличи своя аванс през изключително горещия ден в Полша.  „ Аз съм релаксиран и се надявам да успея да увеличи предната още повече утре. Водих през последните два дни, защо да не поведа и утре? Бях на пълна газ на всеки един завой. През сутрешните минавания направих всичко по силите ми за да увелича аванса ни. Знаех че, следобед ще е тежко и много горещо, което не бе никак лесно за гумите“, обясни От Танак на пресконференцията в края на деня.

В последния етап за деня Андреас Микелсен допусна грешка, след като пропусна един от разклоните загубвайки малко, но ценно време. „Бях на максимум навсякъде. Не можех да карам по-бързо. Трябва да поемаме доста големи рискове, ако искаме да се борим за първата позиция, а ние го искаме“, разяснява Микелсен пред журналистите.

AP-1NTK3KW6N2111_Hayden_Paddon

През вчерашния ден Хейдън Падън, бе значително по-доволен от настройките на своя автомобил. В сутрешните минавания той изпитваше затруднения с ритъма, докато следобед успя да навакса за да завърши деня на 6.5 секунди от втория Андреас Микелсен. Неговите съотборници Тиери Ньовил/Николас Жилсул се качиха на четвъртата позиция още в първия етап. Денят не бе никак лесен за белгиецът, след като неговия падълшифт се счупи и записките му са прекалено бавни за съботните значително по-технични етапи. Ньовил завършва предпоследния ден на четвърта позиция с пасив от 43.5 секунди.

Rally Poland 2016Екипажът на Volkswagen Яри-Мати Латвала/Мика Антила също имаше проблеми с ритъма, като дори изпуснаха един от разклоните. Двамата се пребориха за петата позиция с техните съотборници Себастиан Ожие/Жулиен Инграсия, които отново имаха проблеми със своята стартова позиция. Разликата между двата екипажа на Volkswagen е от 3.6 секунди в полза на Латвала.

Седмата позиция е за Стефан Лефевр, които записа етапна победа в SS15 което в края на деня му донесе 12.0 секунди аванс пред неговия съотборник Крейг Брийн. Екипажите на M-Sport продължават със своето изключително пасивно темпо, като затварят челната десетка.

AP-1NTJQ6QWS1W11_Stephane_Lefebvre

Днес на екипажите им предстой 59.6 състезателни километра, като ще можем да проследим заедно на живо двете минавания през етапът Sady.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]