Латвала увеличи преднината си, Микелсен отпадна от битката за третото място в рали Мексико

Rally Mexico 2016

Яри-Мати Латвала и Мика Антила успяха да увеличат преднината си от петък на минута и половина пред догонващите ги Себастина Ожие/Жулиен Инграсия. Финландския екипаж на Volkswagen Motorsport продължава да показва стабилна психика успявайки да се опазят от грешки. „Моята стартова позиция ми дава предимство“, заяви Латвала в края на деня. „ Въпреки това, дългите етапи и високите температури превръщат това състезание в сериозно предизвикателство. Състезанието все още не е свършило- в неделя ни предстой 80 километров етап в който може да се случи всичко.“

Rally Mexico 2016Ожие и Инграсия бяха перфектни през целия ден, но стартовата им позиция просто не позволи на французите да се борят на равно с техните съперници. „ Като цяло съм доволен от днес. Беше ми съвсем ясно че, Яри ще увеличи преднината си. Моят приоритет тук е да задържа най-близките ми съперници в шампионата зад мен. Очаквам с нетърпение 80 километровия етап, който е истинско предизвикателство за концентрацията. В неделя моята цел е да взема точките от пауър етапа“, обясни французина.

8168_mikkelsen-crash-mexico-2016_662_896x504През вчерашния ден всички погледи бяха върху битката за третото място между Дани Сордо/Марк Мартин и Андреас Микелсен/Андреас Яегер. Опитният испанец успяваше да се защитава подобаващо, въпреки доста добрите атаки на Микелсен през сутрешните минавания. Спорът обаче се предреши по време на второто минаване през най-дългия етап за деня Otates (42,62 км. ), след като Микелсен излетя от трасето. Според думите на норвежецът причината е загуба на концентрация от негова страна. Така Микелсен отпада от надпреварата, като дори няма да стартира по системата рали 2 заради повредите по Polo R WRC-то му.

click

Мадс Остберг/Ола Флоене се изкачиха на четвъртата позиция благодарение на Микелсен/Яегер. Вчера пилотът на M-Sport не се оплакваше от нищо и продължи с типичният си сигурен и безрисков стил на каране. Неговият пасив спрямо челото е от почти пет минути. „ Днес карахме добре, опитвахме се да избягаме от грешки и сега се намираме на четвърта позиция, което ще бъде един добър резултат за нас в края на ралито. Утре ни предстои 80 километров етап, който със сигурност е голямо предизвикателство“, обясни Остберг след края на третия ден.

P-20160306-00050_NewsПетата позиция е за Хейдън Падън/Джон Кенард, които въпреки проблемите си успяха да удържат до края на деня. Двамата са на 53 секунди от Остберг/Флоене. Кивито отново повтори ударът си от петък, като отново повреди своето задно окачване. Въпреки това двамата успяха да поправят колата в прехода и продължиха безпроблемно до обедния сервиз. За късмет По време на следобедното минаване през Otates (42,62 км.) се счупи и лопатката за скоростите на волана и Падън трябваше да сменя скоростите от скоростният лост. Техните съотборници Тиери Ньовил/Николас Жилсул буквално повториха инцидентът си от петък, като този път двамата бяха откарани в болница. За щастие Тиери и Николас са невредими.

Челната десетка се затваря от От Танак, Мартин Прокоп, Лоренцо Бертели, лидерът във WRC2 Тиму Сунинен и украинецът Валери Горбан.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]