Латвала се надява представянето му в Швеция да му позволи повече участия през 2020

Четирикратният победител в рали „Швеция“ Яри-Мати Латвала се надява, своето частно финансирано завръщане в WRC да му помогне в това да вземе повече участия през сезон 2020.

Именно настоящият сезон е първият от 2006-та насам в който финландецът разчита на частно финансиране за своята програма в WRC. Тогава той взе няколко участия с наети автомобили преди да започне дългогодишното си партньорство с M-Sport.

„Ще бъде една интересна година и с нетърпение очаквам рали Швеция – коментира Латвала пред английското издание Autosport. – Искам да се насладя на карането си и да запиша добри резултати. Надявам се тези резултати да са добри и хората да ни видят в WRC календара по-често.“

От Autosport разбираме, че Латвала ще участва и в рали „Финландия“, като слуховете за работата му върху участия в Сардиния, Португали и Уелс се потвърдиха от английското издание.

За рали „Швеция“ Латвала ще разчита до него да седне не кой да е а Юхо Ханинен. IRC шампионът от 2010-та и европейски шампион от 2012 вече навигира през тази година Латвала при участието им в рали за исторически автомобили.

„Това определено е различен подход от миналата година – допълва Латвала. – Щастлив съм, че ще бъда с отбора на Тойота отново.“

Заедно с партньорството си с Латвала – Ханинен започна тестовата програма и на бъдещият Yaris WRC  за сезон 2021. Повече снимки и видео на автомобила можете да видите в нашата Фейсбук страница.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]