Латвала: „Рованпера е от друга планета“

яри-мати латвала

Кале Рованпера е от друга планета„, това са думите на Яри-Мати Латвала по повод победата на младия финландец в рали „Естония“ от преди няколко седмици.

Едва на 21 годишна възраст Кале вече има пет победи от седем кръга през сезон 2022. В Естония той отново показа завидни умения постигайки една изключително доминираща победа завършвайки състезанието с над минута аванс пред завършилия на второ място Елфин Еванс.

Нямам повече думи за изненадите които ни дава Кале – коментира Латвала. – За пореден път, когато условията са трудни и дори екстремни, Кале е невероятен. Не знам от къде идва това, той определено е от друга планета когато условията стават трудни.

Kale_Rovanpera

С победата си в рали „Естония“ Кале увеличава аванса си в битката за титлата с цели 83 точки пред най-близкия си съперник Тиери Ньовил.

Ако продължава в същия дух просто е въпрос на време да спечели първата си световна титла. Въпреки това в миналото сме виждали как се губят титли във втората половина на сезона и затова не трябва да се главозамайваме.

Вече не му е нужно да печели състезания до края на сезона за да спечели титлата. Сега е момента в който трябва да се подходи разумно. Всичко е в неговите ръце„, довършва коментара си Латвала.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]