Латвала преминава към Тойота за сезон 2017

37254018

Вчера в Хелзинки, бе направено официалното представяне на отбора на Тойота. Освен автомобила от екипа на Томи Макинен представиха и своите пилоти.

Топ пилотът на Тойота е Яри-Мати Латвала, като негови партньори са Юхо Ханинен и Есапека Лапи, чиято роля още не е изяснена напълно.

Латвала има 16 победи зад гърбът си и две втори места през 2014 и 2015. През настоящия сезон той завърши на шеста позиция и бе победен от своите бивши съотборници Себастиан Ожие и Андреас Микелсен, както и тримата пилота на Хюндай.

След решението на Фолксваген да се откаже от спорта, Латвала остана без кола. Въпреки това финландецът успя да стигне до сделка с Тойота, официализирайки я ден след потвърждението на М-Спорт, че Ожие ще кара за тях.

Латвала вече се присъедини към Ожие в това да си подсигури място за сезон 2017, сега обаче всички погледи са към Андреас Микелсен, чиято съдба остана неясна. Според някой слухове норвежецът ще се присъедини към частния отбор на Катар с Насер Ал Атия и Мадс Остберг, като тримата ще участват във WRC Trophy категорията с Поло R WRC 2016.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]