Латвала отпадна, Ожие води след ден първи в Уелс

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Great Britain 2015

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Great Britain 2015

Финландците Яри-Мати Латвала/Мика Антила, отпаднаха още във вторият специален етап на рали Уелс. Това общо взето предрешава развоят на състезанието още в самото му начало. Техните съотборници от Volkswagen, Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия поведоха още от самото начало на състезанието, като в края на деня завършиха с не много голямата преднина от 13.5 секунди.

7447_latvala-wales-5-2015_111_896x504Яри-Мати Латвала: „ Сис сигурност, не сме имали това на ум. Малко след като започнахме, ралито свърши за нас. Излетяхме от трасето малко след старта на вторият етап и се озовахме в канавка. За съжаление тя беше толкова дълбока че, нямаше как да излезем и да продължим. Със сигурност имахме шанс да натискаме за победата, понеже успяхме да настройм колата добре. Днес ще стартираме по рали 2.”

Себастиан Ожие: „ Не са много ралитата, в които искаш да си пръв по етапа, но Уелс е едно от тях.  Като цяло денят мина много добре за нас. Не беше лесно да прецениш сцеплението, особенно сутринта, където на места ме изключително хлъзгаво. Колата се усеща добре, особенно след като направихме промените по окачването. Нямам голяма преднина пред Крис Мийк, той е много бърз. Със сигурност битката през следващите дни ще е много жестока.”

P-20151112-00255_News (1)

Втори в края на първият ден завършиха домакините Крис Мийк/Пол Найджъл. Екипажът на Citroen не изневери на скоростта си и бе единствен, който можеше да се доближи до темпото на Volskwagen през целият ден. Мийк успя да запише и етапна победа през второто минаване на 32 километровият Hafren. „ Нашата цел е да завършим втори при конструкторите. Започнахме добре в ралито, понеже колата се усеща много добре. Когато си уверен в колата, е много лесно да даваш добри времена, особенно в такива трудни условия”, заяви Крис Мийк.

Mads Ostberg races during FIA World Rally Championship in Deeside, Great Britain on 13 November 2015

Победителите от рали „Испания”  Андреас Микелсен/Ола Флоене, завършиха в първия ден на рали „Уелс”  на трета позиция. Типично английските условия не бяха лесни за никого, но Микелсен и Флоене заложиха на техният сигурен и безрисков стил. Двамата са на 31 секунди от Крис Мийк и Пол Найджъл. Плътно зад тях на 11.6 секунди, са вторият екипаж на Citroen Мадс Остберг/Йонас Андерсон, които успяха да се адаптират успешно на тежките кални условия. „ Успяхме да намерим правилният ритъм в хлъзгавите условия”, заяви Мадс Остберг. „Четвъртата позиция е много добра, с оглед нашата цел да задържим втората позиция в шампионата при конструкторите. Това е нашият приоритет и не трябва да го губим от поглед.”

Петата позиция и с пасив от 35.7 секунди зад Остберг/Андерсон, е за най-добре представящият се екипаж на Hyundai, Дани Сордо/Марк Мартин. Испанеците за пореден път показват свойте възможности в „Уелс”, като отвяха свойте съотборници. Зад тях на 16.2 секунди са екипажа на M-Sport, От Танак и Райго Молдер. Латвийският екипаж пробва през целият ден различни настройки и не успя да намери правилният ритъм. Техните съотборници Елфин Еванс/Даниел Барит спукаха гума, като според техните думи тя просто се е разпаднала сама. Двамата завършиха вчера на осма позиция на 18.1 секунди зад седмите Хейдън Падън/Джон Кенард.

P-20151112-00239_News

Кивитата Падън/Кенард, имаха проблеми с техният автомобил, като изгубиха хиравликата оставяйки без скорости на волана и данни за случващото се със скоростната кутия на i20 WRC. Челната десетка се затваря от Лоренцо Бертели и Стефан Лефевр. Роберт Кубица и Мартин Прокоп не успяха да влязат в десетката, след като и двамата има редица проблеми през целият ден.
 


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]