Латвала, Миленер и Монсет ще се състезават един срещу друг с камиони в Естония

full_shre2018_niinemets_001

Тримата тим шефове на отборите в WRC Яри-Мати Латвала, Ричард Миленер и Жулиен Монсет ще се изправят един срещу друг в специално организирана надпревара преди старта на рали „Естония“ през този уикенд.

Тримата ще седнат зад волана на специално подготвени за рали камиони с V8 двигатели.

Карал съм камиони и преди, но не по този начин – коментира Яри-Мати Латвала за DirtFish. – Очаквам задницата да е много лека, което означава, че ще може лесно да се плъзга. Скоростната кутия най-вероятно ще е трудна за използване и като цяло мисля, че ще е нужно малко търпение за да свикна, но ще бъде доста забавно.

Заместник шефът на Hyundai Motorsport Жулиен Монсет също има опит в състезанията като пилот. Той е карал в картинг и рали крос надпревари в миналото.

Това обаче бе преди 20 години – обяснява Монсет. – Ще се наложи да разберем дали въобще ще мога да достигна педалите с краката ми. Предполагам, че камиона ще е специлен за това. Въпрек това, ако спечелим ралито, а аз загубя то това ще ми е достатъчно.“

Първоначалната идея на организаторите е била да включат Малкълм Уилсън, но собственика на M-Sport няма да участва, а и той самия признава, че не му е нужно да се състезава с камион за да се изложи. Именно затова неговият шеф на отбора Ричард Миленер ще защити цветовете на M-Sport изправяйки се срещу Яри-Мати Латвала и Жулиен Монсет.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]