Латвала зададе темпото в шейкдаунът на рали „Аржентина“

Яри-Мати Латвала оглави класирането в един изключително оспорван шейкдаун на рали „Аржентина“, като първите трима завършиха в разлика от две десети.

Финландецът премина 6,01 километровата отсечка за 4 минути и 2 секунди побеждавайки миналогодишният победител от аржентинското рали Хейдън Падън с 0.1 секунди. На с трето време е Дани Сордо, който изостава с още една десета.

Сордо зададе темпото в първите две минавания, но Падън подобри времето на съотборникът си при третото минаване. При четвъртите минавания, Латвала бе този който записа най-добро време и така пилота на Тойота спечели шейкдаунът.

„Усещането ми в колата е добро- коментира Латвала. – Още от първото минаване се почувствах много удобно. През миналата година в това рали имахме хубава битка с Хейдън, докато амортисьорът ни не изскочи през капака. В състезанието смятам да карам спрямо моето усещане.“

Тиери Ньовил записа четвъртото най-добро време с изоставане от 0.6 секунди, като след него се нареждат Себастиен Ожие и Мадс Остберг, които затварят челната шестица.

След първите минавания шейкдаунът бе временно спрян поради влязла линейка на трасето, която изведе зрител със сърдечни проблеми. От организаторите обявиха по-късно, че за съжаление зрителя е починал в болницата от сърдечен удар.

Тази вечер екипажите ще стартират в първият етап от състезанието в 01:00 часа българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]