Лапи с потвърдено участие във WRC категорията през сезон 2017

10028_lappi-gb-2016_930_896x504

Настоящият шампион във WRC2 категорията Есапека Лапи, ще направи дългоочакваният скок към WRC категорията през сезон 2017. Евен Мениджмънт, агенцията която ръководи преговорите, потвърди новината за финландският вестник llta-Sanomat в понеделник.

Лапи се доказа, като един от силните бъдещи шампиони. Младият финландец разполага с нужната скорост и реноме, като има зад гърбът си има и европейската титла, както и няколко завършвания в топ десет на генералните класирания в някой от кръговете през този сезон.

Очакванията на всички са че, Лапи ще се присъедини към отборът на Тойота. Това обаче все още не е потвърдено и шефът на Евен Мениджмънт Ерик Вейби, разяснява на финландското издание че, все още няма подписан договор.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC Rally Mexico„Мога да потвърдя че, Лапи ще кара WRC автомобил през следващият сезон – коментира Вейби – Официално новината ще бъде обявена съвсем скоро. Може би не тази седмица, но скоро.

„За съжаление все още не мога да разкрия кой е от отборът. Трябва първоначално да бъде окончателно приключен договорът на Лапи с Шкода. Възможно е да кара трети автомобил, бъдещият отбор трябва да реши програмата си.“

Лапи от своя страна заяви че, няма да тества по-рано от втори декември, а от Тойота ще представят своите пилоти на 13-ти. От друга страна Евен Мениджмънт работи и по подсигуряването на пълен сезон във WRC2 за Оле-Кристиан Вейби, като според тях младият пилот е готов да премине към следващото стъпало.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]