Лапи и Бертели ще участват в Швеция

Есапека Лапи и Лоренцо Бертели ще вземат участие на предстоящото рали „Швеция“ (24-27 февруари) зад волана на Rally1 автомобили.

Лапи ще седне зад волана на Yaris Rally1, докато Бертели ще заложи на Puma Rally1. Така общия брой на екипажите с новите хибридни автомобили на рали „Швеция“ ще бъде единадесет.

Бертели ще бъде четвъртия пилот на Ford M-Sport за шведското рали, като той ще се нареди редом до Крейг Брийн, Андриен Формо и Гас Грийнсмит които се представиха доста добре на рали „Монте Карло“.

Есапека Лапи от своя страна ще участва за пореден път с цветовете на Toyota Gazoo Racing, където бе и заводски пилот. Японския тим повече от очаквано ще бъде фаворита за победа в Швеция благодарение най-вече на пилотите на които разчита. Елфин Еванс и Кале Рованпера определено са показвали своята скорост на сняг и резултатите им от последните години го доказват. Такамото Катцута също ще вземе участие, като японеца става все по-бърз на сняг.

Общия брой на заявените екипажи за преместеното в региона на Вастерботен рали е 50, като сред тях са и пилотите на Hyundai Motorsport Тиери Ньовил, От Танак и Оливър Солберг.

В WRC2 категорията за второ поредно рали конкуренцията ще бъде повече от силна. Андреас Микелсен, Марко Булакиа, Емил Линдхолм, Николай Грязин и Яри Хутунен са сред имената на заводските отбори които ще се борят за победата в тази категория.

С частни тимове участие ще вземат имена като Оле Кристиян Вейби, Егор Краур и по-малкия брат на Марко Булакиа Бруно, който ще има за навигатор небезизвестния Марк Марти.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]