Лапи зад волана на Yaris WRC в рали Финландия

Есапека Лапи най-вероятно ще направи своето завръщане в световния рали шампионат на рали „Финландия“ зад волана на Toyota Yaris WRC. 30 годишния пилот ще седне зад волана на едно от петте предвидени за рали „Финландия“ шасита присъединявайки се към заводските пилоти на японския тим.

В края на 2018-та Есапека Лапи премина от Toyota в Citroen правейки едно от най-изненадващите решения в световния рали шампионат. По-късно той започна да кара за M-Sport, като в края на миналия сезон приключи отношенията си с отбора на Малкълм Уилсън.

Според редица източници от началото на този сезон шефа на Toyota Gazoo Racing Яри-Мати Латвала е в постоянна връзка с Лапи, като дори е много вероятно той да сподели една и съща кола със Себастиен Ожие през следващия сезон.

Лапи записа повече от добри резултати в WRC2 зад волана на Polo GTI R5 на рали „Арктик“ и рали „Португалия“, което увеличи фокуса на Toyota върху него.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]