Лазар Милованович спечели рали Мионица следван от Антон Титов

Колаж: rallymagazin.rs

Лазар Милованович и Деян Голич (Ford Fiesta) спечелиха рали „Мионица“ с аванс от 34,6 секунди пред най-бързия български екипаж този на Антон Титов/Динко Георгиев (Skoda Fabia R5). На трето място завършиха Александър Тодорович/Сердан Максимович (Peugeot 106).

Рали „Мионица“, което почти отговаря на форматът за рали спринт в родния рали шампионат, започна с атака от страна на Милованович. Пилотът на LM Racing успя да запише с 6,6 секунди по-добро време от Титов показвайки своята скорост. Титов записа три от девет етапни победи, но уви не му бяха достатъчни за да победи сръбския си съперник.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов завършиха на пето място своето участие в рали „Мионица“ бивайки втория най-бърз български екипаж. Освен в топ пет Стратиева/Аврамов се качиха и на второто място на подиума в клас RC4.

За съжаление друг роден екипаж не успя да влезе в челната десетка. Александър Томов и Явор Брънков (Hyundai i20) завършиха на петнадесетата позиция, докато вицешампионите в RC5 за сезон 2021 Петър Йорданов/Любка Йорданова (Hyundai i20) отпаднаха поради повреда в скоростната кутия на техния автомобил.

Никола Мишев и Ангел Башкехайов от своя страна не взеха участие въпреки подадената заявка. Пълните резултати от рали „Мионица“ можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]