Крум Дончев събира БФАС, АФБ и СБА в министерството на младежта и спорта

Крум Дончев - Krum Donchev - Globul Rally Team Автомобилизъм - пресконференция на шампионите на европа за 2014 година - 01.12.2014 © Copyright: Ilian Telkedjiev LAP.bg

Днес, в своя Facebook профил, един от най-успешните родни пилоти, Крум Дончев, обяви, че е организирал официална среща между председателя на БФАС Румен Дунев, председателя на АФБ Калоян Станчев, председателя на СБА Емил Панчев, двама ресорни заместник-министри и самият той в министерството на младежта и спорта.

„Целта на срещата ще бъде да се обсъди актуалното състояние на националната лицензия на автомобилния спорт, както и възможните стъпки за дългосрочно решение, които да дадат тласък на едно дългоочаквано обединение на нашата автомобилна общественост“, обяснява Крум Дончев.

След решението на последна инстанция, ВАС, с което лицензът на БФАС бива възстановен от министерството на младежта и спорта, бяха премахнати АФБ от своя регистър, както и клубовете, които членуват във федерацията. Към момента, нито АФБ, нито БФАС фигурират в този регистър, което означава, че крайното решение за това, коя федерация ще поведе родния спорт, е в ръцете на министерството, водено от друг изключително титулован автомобилен състезател, Димитър Илиев.

Самата среща се очаква да се проведе във вторник от 10:00 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]