Крум Дончев и Петър Йорданов с победа на рали „Сърбия“

Rally_Serbia_2014_02

Екипажът на Глобул Рали Тийм спечели 47-ото издание на рали „Сърбия“, което се проведе този уикенд в покрайнините на Ужице. Състезанието бе кръг от Европейския рали трофей, и част от Сръбския рали шампионат.

Надпреварата край сръбския град стартира вчера сутрин с шест етапа, които бяха трудно преодолени от екипажите, поради метеорологични условия. Дончев и Йорданов поддържаха добро темпо във всички скоростни отсечки, но в четвъртия етапзаваля силен дъжд и в този момент чистачките на състезателния Форд Фиеста Р5 отказваха. В резултат на това навигаторската задача бе от най-важно значение, тъй като Петър Йорданов се наложи през 30 секунди да натиска бутона за чисачките. Въпреки това екипажът нямаше технически проблеми и грабна максимума бонус точки за ДЕН 1.

Днес състезанието продължи със същите етапи, но в обратна посока. Крум Дончев и Петър Йорданов имаха комфортна преднина от предходния ден и заложиха на сигурно. Всичко премина нормално за отбора, нямаше технически проблеми. В крайна сметка Глобул Рали Тийм взе 7 точки от днешния ден на бонус точките, и е на втора позиция в генералното класиране на Европейския рали трофей.

Получи се страхотно състезание този уикенд. Автомобилът ни Форд Фиеста Р5 се представи чудесно по етапите на рали „Сърбия“ 2014 г. Щастливи сме, че спечелихме и взехме максимума точки от тук. Всичко бе нормално, очакваме следващия старт в Хърватска.“ , коментира Крум Дончев, който е печелил пет пъти надпреварата в Сърбия

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]