Крум Дончев и Петър Йорданов с второ място на рали „Твърдица-Елена“ 2014

Tvarditsa_2014_SUN_1004-2

Екипажът на Глобул Рали Тийм завърши на втора позиция в генералното класиране на 10-ото юбилейно рали „Твърдица-Елена“ 2014. Надпреварата тази година бе първи кръг от рали шампионата на България, както и отворен кръг за ралиспринт.

Състезанието бе открито с церемониален старт на 28 юни (събота) на площад „Свобода“, а час и половина по-късно се състоя първият специален етап в гр. Твърдица – Детелината. Екипажът Дончев/ Йорданов даде най-добро време 02:06.9 мин.

В неделния ден (29 юни) състезанието бе рестартирано с нови 8 етапа, един от тях нов за екипажите. Всичко вървеше ОК за Крум Дончев и Петър Йорданов, но на СЕ 4 Буйновци „закачиха“ крайпътен бордюр при излизането на бърз десен завой и вследствие на това автомобилът Форд Фиеста Р5 загуби сходимост в последните 6 км. до финала. Последваха два скоростни етапа до началото на сервизната зона, където механиците на Глобул Рали Тийм отстраниха проблема по автомобила и екипажът потегли към последната врътка етапи. Крум Дончев и Петър Йорданов спечелиха три скоростни отсечки в надпреварата този уикенд, като в крайна сметка се класираха на второ място в генералното класиране.

„Допуснах грешка по време на преминаването на СЕ4 Буйновци, 6 км преди финала на отсечката, в десен много бърз завой. Скоростта бе много висока, загубих спецление на автомобила, след което се ударихме в бордюр. В следствие на удара, нашият Форд Фиеста Р5 загуби сходимост, което започна да ни коства ценно време и загубихме първата позиция. След като се прибрахме в сервизната зона повредите бяха отстранени, но загубеното време бе доста голямо. Тръгнахме да се борим в последните три отсечки, за да стопим разликата с пърия, но на финала останаха 16 сек. Със сигурност мога да кажа, че победителите в състезанието Игнат Исаев и Милен Илиев направиха страхотно състезание предпазвайки се от грешки и заслужено спечелиха. Отборът ни е силно мотивират за следващия кръг от рали шампионата, именно рали „България“ 2014, което ще се състои в периода 18-20 юли.“, сподели Крум Дончев след края на състезанието.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]