Крум Дончев и Петър Йорданов с временно прекратяване на своята активна състезателна дейност

Krum_Donchev&Petar_Yordanov_86743

Въпреки множеството слухове днес на официална пресконференция екипажът на Globul RT, Крум Дончев и Петър Йорданов обявиха своето временно отдалечаване от активно участие в рали спортът. Двамата извоюваха миналата година титлата в „Европейския Рали Трофей“ зад воланът на Ford Fiesta R5.

Krum_Donchev&Petar_Yordanov_86324„Взехме много трудно решение, което е свързано с преустановяването на професионалната автомобилна дейност в автомобилния спорт,поради причини, които са комплексни, като първата от тях е намаляване нивото на спортна мотивация, поради напускането на спорта от много наши директни конкуренти, и втората по-скоро е лична причина, която е свързана с липсата на време, което се отразява на професионалната ни подготовка. Категорично заявявам, че причината не е финансова. Въпреки всичко напускам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като автомобилният спорт ми даде много, като личностно израстване, достигнати високи спортни резултати, приятелства, нещо, което винаги получава един истински спортист, а именно развитието на силния дух, който е необходим навсякъде в живота, който ни заобикаля. Разбира се, човек който се е занимавал с автомобилен спорт и специално с „рали“, никога не може да заяви категорично, че неговото решение е последно, тъй като рали спорта е не само професия, но той е и страст, именно поради тази причина оставам своята врата леко открехната, след време евентуално да се завърнем. Бих желал да благодаря на всички наши партньори и на своя отбор, които спомогнаха за нашето развитие през всички тези години. Също така искам да благодаря на нашите конкуренти, феновете и организаторите, които неизменно бяха част от нашето ежедневие, усещахме тяхната силна подкрепа, и ги уверявам, че всичко постигнато до тук от нас е благодарение на всички тях. Накрая, бих желал да заявя, че спортът е над всички нас и той продължава, а ние ще бъдем близо до него, защото го обичаме!“, коментира рали шампионът Крум Дончев.

10533557_706833862687158_4769805168428159776_n.jpg

Дончев е български автомобилен състезател, започнал своята забележителна спортно-състезателна кариера през 1999 г. Шампион в Българския рали шампионат през 2003, 2004, 2009 и 2010 г. През 2006 г. заедно със Стойко Вълчев са носители на Вицеевропейската титла. През 2008 г. триумфира в рали „България“, нареждайки се до имена като Илия Чубриков и Димитър Илиев, като става третия български екипаж (с навигатор Стойко Вълчев) спечелил най-голямото ни родно състезание. През изминалия сезон спечели за втори път рали „България“, което го изравни с рекордьора Димитър Илиев.

 

10525812_706864346017443_3892540858116654598_n.jpg„Както сподели Крум, решението да преустановим спортната си дейност бе много трудно. През всички тези години успяхме да постигнем много добри резултати и да спечелим титли, които бяха нашата амбиция. Автомобилният спорт е, и винаги ще бъде нашата страст, затова се надявам да имаме възможността и свободното време да се завърнем отново, и да постигнем още по-добри резултати. Искам да благодаря на нашите партньори, на целия отбор, на всички фенове, които ни подкрепиха, бяха част от нашите успехи и неуспехи, за това, че никога не ни предадоха, и винаги бяха до нас. Също така, искам да благодаря и на Крум, че повярва в мен, даде ми възможност да седна до него, и заедно да покоряваме върховете. Спортът, всички емоции и адреналин ще ни липсват много, но съм сигурен, че някой ден ще се завърнем отново по трасетата, за да радваме феновете. Благодаря Ви, бъдете здрави и щастливи!“, завърши навигаторът Петър Йорданов.

 Снимки: Globul RT, Виктор Жеков
Източник: Globul RT

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]