Крум Дончев и Петър Йорданов спечелиха ERT рали „България“ 2014

IMGP4964

Екипажът Крум Дончев/ Петър Йорданов спечели 45-ото издание на рали „България“ 2014, което бе кръг от Европейското Рали Трофи (ЕРТ). За Крум Дончев, това е втора победа на най-престижното нашенско рали след 2008-ма. В неделният втори ден от състезанието Дончев/Йорданов, спечелиха пет от шестте отсечки. След тях на 24,7 секунди завърши украинският екипаж и миналогодишен победител Александър Салюк/Евген Червоненко.

„Много сме щастливи от изминалото състезание. Това е много специална победа за целия отбор. Надпреварата премина наистина много добре. Наслаждавахме се на борбата със Салюк и Червоненко, както с Авчи и Гюченмез. Не мога да кажа, че състезането беше лесно, напротив, борихме се за всяка секунда по скоростните отсечки. Рали „България“ е нещо много специално за всички нас, и начина, по който се чувствам в момента не мога да го опиша с думи. Изключително съм щастлив, не сме имали никакви проблеми с автомобила през тези два дни. Бих искал да благодаря на нашите партньори, хората, които ни подкрепят и си пожелаваме успех в следващите стартове“, коментира Крум Дончев след края на състезанието.

„Искам да благодаря на механиците и целия екип за добре подготвения автомобил. Много съм щастлив, емоциите са големи. Получи се страхотна битка!“, завърши навигаторът Петър Йорданов.

Трети след украинският екипаж на 2 минути и 9 секунди, завършиха лидерите в ЕРТ шампионатът Войтех Щайф/Франтишек Ройноха (Subaru Impreza STI).Чешкият екипаж направи четири четвърти времена и две трети, показвайки едно доста добро темпо въпреки, че не успя да се доближи до борбата за първото място. След тях на 1 минута и 32 секунди завърши турският екипаж от „Токспорт” Ягиз Авджъ/Бахадир Гюченмез с тяхното Mini Cooper JCW.

RC3

Победител на  ЕРТ рали „България” 2014, в този клас бе екипажът на „Октан РТ”, Антон Титов/Венцислав Мирчев. Двамата стартираха в неделният ден с преднина от 1 минута и 3 секунди пред екипажът на Мирослав Ангелов/Петър Илиев, които в събота имаше лек инцидент в първата отсечка СЕ Шиндар 1 (34,8 км). Трети в своето дебютно състезание в дисциплината рали, завърши екипажът Григор Григоров/Йордан Батаклиев на 1 минута и 32 секунди от вторият екипаж в RC3.

RC4

Тук победител бе екипажът на „Prospeed” Йордан Бозич/ Галин Гетов (Ranault Clio) с общо време от 2 ч. 11 мин. И 49 сек. Втори завърши сръбският екипаж на Йована Йованович/ Наташа Тунгуз с разлика от 39 секунди. Третият екипаж от RC4 Михаил Симеонов/Васил Георгиев е отпаднал на СЕ 10 Боровец 1 (9,57 км).

RC5

Победител и в ЕРТ е сливенският екипаж Стоян Мечков/Христо Калчев (Citroen Saxo). С преднина от 1 минута и 39 секунди пред другият сливенски екипаж Стефан Желязков/Иван Турлаков (Citroen Saxo). Трети при най-малкият клас RC5, завърши Владимир Сиврийски/Васил Николов (Dacia Logan).

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]