Крум Дончев в подкрепа на кампанията „Спри, детето запази!“

995146_691317500883812_1589858779_n

Продължава националната кампания на БНТ „Спри, детето запази!“. Инициативата има за цел да възпита водачите на моторни превозни средства да спират на пешеходните пътеки в близост до училищните сгради, детски градини и детски площадки.

На Велики четвъртък малчуганите от 53 ОДЗ „Дядовата ръкавичка“ спазиха християнската традиция и боядисаха първите великденски яйца. В боядисването се присъединиха и лицата на БНТ: Спас Кьосев, Марина Матева, Камен Алипиев, Иван Петров, Боряна Тончева, Анна Ангелова, както и официални лица и известни личности, сред които Владимир Ампов – Графа, Йордан Караджов, които подкрепиха кампанията.

По време на събитието пилотът на Глобул Рали Тийм припомни основните правила за движение по пътя и призова пешеходци и водачи на пътни превозни средства да бъдат толерантни на пътя.

„Подкрепяме каузата „Спри, детето запази“ като хора, които шофират изключително безопасно в ежедневния си живот. Водачите на моторни превозни средства, независимо от своя опит, трябва да имат отговорно отношение към шофирането и да бъдат винаги концентрирани на пътя“, коментира пилотът.

Spri-deteto-zapazi„Инициативата „Спри, детето запази!“ ще продължи да напомня за безопасното и толерантно движение по пътя, защото спазването на правилата е гаранция за живота и здравето на всеки”, коментираха от Националната телевизия.

Продължението на празника е в неделя, когато ще се състои Великденски концерт под същия надслов. Началото е в 15:30 часа в Зоопарк София.

Източник Globul Rally Team

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]