Крис Мийк ще участва в шампионата на Португалия с i20 Rally2 вместо Крейг Брийн

Снимка: RedBull Content Pool

Крис Мийк ще вземе участие в националния рали шампионат на Португалия зад волана на i20 Rally2. Новината дойде от самите Hyundai Португалия които разкриха, че са предложили на Мийк да продължи програмата на своя приятел и бивш съотборник Крейг Брийн.

Не взех това решение с лека ръка – коментира Мийк. – Първоначално приех понеже имам желание да се състезавам отново, но и си помислих как Крейг би ме посъветвал да приема. Смятам, че по този начин ще го почета. Просто ще се състезавам по начина по който той го правеше. Да се наслаждавам и печеля.

Заедно с участия в националния рали шампионат на Португалия Крис Мийк ще участва и в WRC рали „Португалия“ в WRC2 категорията през май. Негов навигатор ще бъде Ола Флоене, който се състезаваше в световния рали шампионат редом до Андреас Микелсен.

През последните години кариерата на Крис Мийк не претърпя сериозно развитие. Великобританеца взе активно участие в развитието на новата Skoda Fabia RS Rally2 (виж нашето интервю с Крис Мийк на представянето на автомобила в Чехия). За последно той се състезава в Катар зад волана на Skoda Fabia Rally2 evo.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]