Крис Мийк с пълен сезон 2015 при Ситроен

AUTO - WRC MONTE CARLO RALLY 2014

Крис Мийк ще вземе участие заедно със своят навигатор Пол Найджъл през сезон 2015 от ново зад волана на Citroen DS3 WRC . Англичанинът направи своят дебют при шевроните през 2013, като не взе участие през целият сезон. Тази година се представи повече от впечатляващо, особено след като бе единственият пилот, който можеше да се доближи до така силните Себастиан Ожие и Яри-Мати Латвала.

„Когато избрахме Крис Мийк за сезон 2014, се наложи да рискуваме малко,” заяви Ив Матон спортен директор на Citroen Racing . „ Но той успя да се подобри с всяко едно състезание превръщайки се в един доста сериозен и цялостен пилот. Истинската повратна точка бе неговото представяне на рали „Финландия”,  правейки правилният подход. Той успя да натрупа още повече опит през този сезон, както и че разполага със сериозно темпо. Крис е един конкурентен пилот на всички настилки, с възможността си да бъде бърз на асфалт и макадам. Името на вторият ни пилот ще бъде ясно скоро, след като приключим разговорите с няколко пилота които водим.”

AUTO - WRC MONTE CARLO RALLY 2014

Крис и Пол успяха да се качат на подиума в Монте-Карло, Аржентина, Финландия и Франция. Също така поведоха в Германия и Австралия. Календарът за сезон 2015 е абсолютно същият както бе през тази година, което ще допринесе допълнително за едно конкурентно представяне от страна на екипажа.

Крис Мийк: „Фантастично е ,че ще продължим да работим заедно. След краят на миналата година Ситроен ми дадоха шансът да израсна и натрупам опит. Тазгодишният сезон бе едно голямо училище за мен. През втората част от сезонът имах възможността да покажа част от моят потенциал. Има още какво да се желае относно моето каране, но сега имам доста добра основа върху която да работя през следващият сезон. С натрупването на опит всичко става една идея по-лесно, познавам отборът добре и се разбираме прекрасно. Вече се чувствам, като част от Citroen Racing!“

 

Видео


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]