Крис Мийк с второто място на Кондроз, Петер Солберг отпада

tle_sized_img_8960

Англичанинът Крис Мийк заедно със своят навигатор Пол Найджъл завършиха на второ място с пасив от 38.7 секунди след белгиецът Крис Принцен, който бе зад воланът на бившият автомобил на Мадс Отсберг Subaru Impreza WRC. Мийк показа едно доста атрактивно темпо и бе най-добре представилият се пилот зад воланът на Citroen и по-конкретно зад новата DS3 R5 версия на шевроните.

tle_sized_img_8967
Световният рали и раликрос шампион Петер Солберг, също взе участие заедно с Фил Милс. Двамата бяха зад личният Citroen C4 WRC на Солберг и задаваха темпото в белгийското състезание, но в краят на първият ден изгубиха хидравликата на своят автомобил и следователно системата за смяна на скоростите, което ги принуди да отпаднат. „Беше фантастично да се върна зад воланът на C4-ката- какво добро шаси има тази кола. Също така, бе хубаво да се завърнем с Фил. Всичко работи точно, както си го спомням, беше брилянтно той да ми чете записките отново. Не направихме едно от най-чистите ни карания но със сигурност си прекарахме добре отново борейки се в рали състезание и наслаждавайки му се с хора, като Крис.”

tle_sized_img_9138
Към тях също се присъедини и спортният мениджът на Citroen Sport Ив Матон, партнирайки си с Даниел Елена зад воланът на легендарният автомобил на Карлос Сайнц Citroen Xsara WRC, който за съжаление двамата удариха в дърво (виж видео по-долу). Трети в състезанието завърши Фреди Лойкс, зад воланът на бившият автомобил Skoda Fabia на Димитър Илиев.

 

Видео

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]