Крис Мийк на косъм от това да стане навигатор в Дакар 2020

Крис Мийк определено не е от пилотите, които обичат да стоят и чакат на едно място. Самият той е приел факта, че кариерата му на заводски пилот с пълен календар е приключила.

Това обаче не означава, че за великобританецът всичко е свършило. Особено ако имаш за съседи Сирил Депре и Сам Съндерланд, предизвикателствата няма да спрат пред теб.

Така Мийк се озовава в Саудитска Арабия, през миналата седмица, присъствайки на официалният старт на рали „Дакар“ 2020. Дори за малко да стартира като навигатор на Депрес, след като навигаторът му Майк Хорн за малко да изпусне състезанието поради ангажименти с друга надпревара.

„Не мисля че е възможно да продължа в WRC – коментира бившият пилот на Toyota. – Вече съм на 40 години и на тази възраст животът ти може да се промени. Не съм изгубил връзка с Toyota, като е възможно да се занимавам с тестването на колата. За сега държа възможностите си отворени. Ще преценя коя от тях е реалната ми страст.

Реалист съм относно WRC, като въпреки това с удоволствие бих продължил да се състезавам. Дакар определено е нещо което бих искал да проуча.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]