Крис Мийк най-бърз на шейкдауна в Турция

Крис Мийк и Себ Маршал записаха най-доброто време в 4.7 километровият шейкдаун. Дуото на Тойота записа своето топ време при второто си излизане постигайки 3:25.3 минути.

„Направихме само три минавания понеже искахме да щадим колата възможно най-много. Условията бяха тежки и очаквам да е така през цялото рали – разясни Мийк, който за пръв път ще вземе участие в турското рали. – Надявам се прахулякът да не е проблем при сутрешните минавания.“

Второто най-добро време бе за Андреас Микелсен, който записа с 1 секунда по-слабо време също при второто си излизане на трасето. Тиери Ньовил е на две стотни от съотборникът си, докато лидера в шампионата Ойт Танак записа четвъртото най-добро време с изоставане от 1.4 секунди спрямо Мийк.

Тимо Сунинен и Себастиен Ожие затвориха челната шестица пред Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи. Пилотът на Ситроен дори успя да спука гума на своят С3 WRC. Дани Сордо и Понтус Тидеман са с девето и десето време, като Тидеман трябваше да се върне в сервизният парк поради проблеми с разговорното.

Днес от 20:00 стартира първият етап от рали „Турция“ по улиците на Мармарис.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]