Крис Мийк и Стефан Лефевр ще вземат участие на рали Монте-Карло

09iuu

„Частният” отбор Abu Dhabi Total World Rally Team ще вземе участие на предстоящето рали Монте-Карло (18-24 Януари).  Подпомогнати от Citroen, те ще пристигнат в кралство Монако с два автомобила Citroen DS3 WRC, карани от Крис Мийк и Стефан Лефевр. Като младият французин ще си партнира с Габин Моро, след като Стефан Превод реши да не продължава поради финансови причини.

Според официалното съобщение до BGRallyHD, новият отбор ще вземе участие само в европейско базирани ралита и ще подпомогне на официалните пилоти на шевроните да „поддържат форма” през сезона.  Подготвени от PH Sport DS 3-ките ще бъдат поверени през сезона на общо четири пилота: Крис Мийк, Стефан Лефевр, Крейг Брийн и Кхалид Ал Касими. Също така е вероятно да взимат участие в определени кръгове от шампионата с повече от два автомобила.

Sheikh Khalid Al Qassimi„След успешно тригодишно партьорство със Citroen, ние сме доволни да продължим нашето присъствие във WRC”,  коментира Кхалид Ал-Касими, който е и председател на Abu Dhabi Racing. „ Това е програма, която е удобрена от Citroen и се възползва от опита на PH Sport. Като водещ пилот Крис Мийк ще вземе участие в няколко кръга, работейки паралелно върху новата кола на Citroen Racing. Ние също ще дадем шанс и на млади талантливи пилоти от PSA Group, да се изявят на световната сцена.”

Освен на „Монте-Карло” отборът ще вземе участие и на рали „Швеция”, но с три автомобила. Зад воланът ще са Крис Мийк, Кхалид Ал Касими и Крейг Брийн. Ирландецът ще направи своят дебют зад волана на DS3 WRC, който вече има опит зад волана на WRC автомобил.

AUTO - WRC MONTE CARLO RALLY 2014

„ Имайки възможността да взема участие в определени състезания през 2016, бе важна част от решението ми относно моята кариера”, заяви Крис Мийк. „ Искам да благодаря на Abu Dhabi, Total и всички партньори които направиха това възможно за нас. Тази програма ще ми даде шанса да се съревновавам през новият сезон, както и да проуча още повече кръговете от шампионата. От тази гледна точка, изглежда клучово да вземем участие на Монте-Карло. Това е едно непредвидимо състезание, в което опитът е изключително важен. Нямам търпение да започнем.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]