Крис Мийк записа името си в историята с победата на рали Финландия

P-20160731-01895_News

Североирландецът Крис Мийк взе победата на рали „Финландия“ записвайки своето име в историята на световният рали шампионат, като първия пилот родом от Великобритания печелил скандинавската надпревара. Вчера той прекоси финиша с аванс от 29.1 секунди пред Яри-Мати Латвала, разрушавайки всички надежди на финландеца за хеттрик. Мийк също записа и рекордна средна скорост от 126.60 км/ч, подобрявайки тази на Латвала от миналата година с 1.2 км/ч.

На трета позиция е съотборникът на Мийк – Крейг Брийн, който завърши с пасив от 1 минута и 41.3 секунди зад лидерът. Ирландецът записа и своята първа етапна победа във WRC. Плътно зад пилотът на Citroen, изоставяйки със само 4.6 секунди, завърши Тиери Ньовил. Белгиецът на няколко пъти не успя да настрой своят автомобил, но успя да запази четвъртата позиция устоявайки на атаките на своят съотборник Хедън Падън, който също не бе доволен от настройките на колата си. Мадс Остберг е шести, като за пореден път не показа достатъчно конкурентна скорост.

Rally Finland 2016

Андреас Микелсен, който откриваше етапите в неделя, за съжаление завърши на седма позиция благодарение на излитането си от трасето. Победителя във WRC2 Есапека Лапи е осми, следван от Кевин Абринг и Тиму Сунинен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]