Крис Мийк записа втората си победа в кариерата на рали Португалия

scn15662577

Крис Мийк и Пол Найджъл се превърнаха в четвъртият различен екипаж записал победа от пет кръга през новият сезон на WRC. Ирландският екипаж се завърна подобаващо след като пропуснаха последните два кръга от шампионата. Изтърсвайки прахът от себе си те доминираха от самото начало на рали Португалия, като завършиха състезанието с актив от 29.7 секунди зад воланът на Citroen DS3 WRC.

P-20160521-00678_NewsМийк пое лидерската позиция още в петък сутринта и успя да се опази от грешки до самият край на състезанието. „ Уикендът бе почти перфектен, представяне по учебник. Това е поредната ми стъпка, като пилот. Тази година целта ни е да натрупаме опит за да изградим една шампионска програма за догодина“, заяви Мийк, който работи по развитието на бъдещият автомобил на WRC за сезон 2017.

Втората позиция е за екипажът на Volkswagen Андреас Микелсен/ Андреас Яегер, които решиха да променят стратегията си и се раздадоха напълно побеждавайки Ожие/Инграсия. Промените по окачването които направи Микелсен, го вдъхновиха в неделя и той завърши състезанието с актив от 4.8 секунди пред Ожие.

P-20160522-00352_News

Неделният ден не бе никак лесен за Себастиан Ожие/Жулиен Инграсия, особено след като спукаха гума. Така френският екипаж остана с една резервна гума и трябваше да промени темпото си ако иска да стигне до финала безпроблемно. Това обаче не попречи на Ожие да вземе победата в пауър етапът.

Дани Сордо/Марк Мартин за пореден път са най-добре представилият се екипаж зад воланът на i20 WRC. За съжаление испанското дуо не успя да се качи на стълбичката поради проблеми със стабилността на автомобила в събота, но ще вземе важни точки за отборът с оглед шампионата при производителите.

c5956b37-c05a-4082-98f1-506ed6117b40

Петата позиция е най-доброто представяне в кариерата на Ерик Камили. Французинът караше със счупена ръчна спирачка в неделя и завъртането в пауър етапът, без малко да му костват позицията. Яри-Мати Латвала е шести с пасив от 5.3 секунди зад Камили. За съжаление Латвала изпадна в класирането, след като остана без хидравлика в петък.

Мадс Остбер и Ола Флоене завършиха на седма позиция с пасив от почти три минути зад Латвала/Антила. Уикендът също не бе лесен за Остберг, който имаше проблеми със скоростната кутия и на два диференциалът на неговата Fiesta се счупи.

Мартин Прокоп, победителят във WRC2 Понтус Тидеман и Николас Фуч затварят челната десетка.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]