Крис Мийк зад волана на Mazda в рали Уангарей

Крис Мийк бе потвърден, че ще вземе участие в новозеландското рали Уангарей, което е част от шампионата на ФИА Азия-Пасифик (APRC) и ще се проведе в началото на месец май.

Бившият пилот на Toyota Gazoo Racing ще седне зад волана на Mazda 2 AP4 поддържана от Force Motorsport. Великобританецът ще трябва да се изправи срещу бившия си съперник от WRC Хейдън Падън, който през този сезон се е прицелил в титлата на APRC заедно със своя Hyundai i20 AP4.

Както знаете Мийк остана без седалка в WRC за сезон 2020, като също така отказа и участия в WRC2. Дори самият той публично заяви, че неговата кариера в WRC е приключила.

Въпреки това, слуховете за неговото евентуално въвличане в рали рейд надпреварите и рали „Дакар“ остават, още повече след като за малко да замести Сирил Депрес в тазгодишното издание на дакараската надпревара.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]