Крис Мийк: Време е за разплата!

5761_matton-port-arg-2015_111_592x333Източник и снимки: wrc.com

Крис Мийк вярва, че победата му в Аржентина е „разплатата” за вярата която шефът на Citroen Ив Матон е сложил в него. Матон подкрепя британецът още от участията му в JWRC със Citroen през 2005.

„Този уикенд бе невероятен, една сбъдната мечта, трябва да благодаря на Ив затова че, повярва в мен, когато никой друг не го направи,” заяви Мийк за wrc.com. „Той ме приюти въпреки че, не бях карал в рали от над две години. Преди си мислих, че с моята кариера е свършено, но той ми даде този уникален шанс. Добре, пътя бе дълъг и той трябваше да бъде доста търпелив с мен, но това бе една малка стъпка за да се „разплатя” на него и отбора. Да се надяваме, че ще имаме още повече поводи за радост.”

5760_meeke-champ-spray-2015_555_896x504

Мийк си призна, че е усетил натиска от това, че трябва да се представи добре в Аржентина. Още повече след катастрофите в първите три състезания за годината. „ Имах няколко проблема през тази година за да завърша ралитата без проблеми. Със сигурност имах нуждата от подобрение,” заяви той. „ През твоята втора година, трябва да се постараеш да бъдеш забелязан, но може би прекалих с работата и усилията- което на моменти ме задушаваше. Дългата почивка след Мексико, ми помогна да забравя проблемите и да започна от начало. Дойдох тук без никакви очаквания за успех- просто исках да вкарам моя сезон отново в релси. Място в челната шестица щеше да помогне за задвижването на нещата, но още от самия шейкдаун усетих колата много добре. Имахме едно фантастично минаване през Ascochinga, взимайки 30 секунди преднина .”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]