Крис Мийк: Адаптирането към Дакар е трудно предизвикателство

Новобранецa в рали „Дакар“ през 2021-ва Крис Мийк заяви, че пред него е едно доста голямо предизвикателство.

Бившия регулярен участник и заводски пилот в световния рали шампионат ще вземе участие в класът на бъгитата партнирайки си с датския навигатор Вутер Росегар и карайки за PH Sport Zephyr.

Именно работата с навигатора е най-голямото предизвикателство за Мийк според неговите думи.

„Това е въпрос, който много хора ме питат – коментира Крийс Мийк пред DirtFish. – Световния рали шампионат е основно фокусиран върху скоростта, като ти се доверяваш напълно на записките и анализа който си направил на трасето.

„Навигатора играе ключова роля в това да намериш правилния път, той е много важен най-вече с тази задача. Мисля, че в този спорт е нужно да разчиташ на това което виждаш доста повече, като също така трябва да можеш да разчиташ и терена през който ти предстои да преминеш.“

Целта на Мийк е да завърши в първия си Дакар, въпреки малкото възможности за подготовка преди състезанието поради COVID-19 ситуацията.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]