Кристоферсон увеличи преднината си в шампионата след героична победа в Норвегия

Шведът Йохан Кристоферсон взе изключително героична победа в шестият кръг от World RX в Норвегия. Тази втора победа за шведът го извади с осем точки пред Матиас Екстрьом, който завърши на четвърта позиция.

„Трябва да благодаря на моят отбор и на колата – обяснява ентусиазирано Кристоферсон. – постигнахме още един добър резултат. В петък претърпях инцидент след който моят десе крак се оказа под колата на Себастиан Льоб. За да го извадя трябваше да дам на задна. Никой не бе виновен за този инцидент, просто бе едно от тези неща които се случват.

„Нямаше много време до полуфиналите и решихме да мина на болкоуспокояващи защото болката бе много силна.“

Андреас Бакеруд завърши състезанието на втора позиция пред местната си публика, докато Себастиан Льоб за пореден път се качва на подиума на третото място зад волана на Пежо 208 WRX супер кар.

„ Не разполагахме с нужната скорост за да се борим за победата – обяснява Льоб. – затова съм доволен от третата позиция. Имахме проблеми с двигателя по време на свободните тренировки и трябваше да го сменим. В полуфиналите успях да стартирам доста добре и се опитах да дам всичко от себе си завършвайки на втора позиция.

„На финала отново успях да стартирам много добре, дори по-добре от Матиас, като се опитах да го притисна. Като цяло направих добро каране, но не успях да достигна темпото на първите двама. Имаме нужда от подобрение по колата в определени аспекти и ние сме се заели с това.“

Петер Солберг спечели последната квалификационна сесия, но не успя да достигне до финала, завършвайки на четвърта позиция в полуфиналите. Пилотът на PSRX Фолксваген Швеция завърши състезанието на седма позиция, като така се намира на трета позиция в генералното класиране на шампионата с изоставане от 17 точки от своя съотборник.

На пета позиция завърши Тими Хансен следван от Тимур Тимерзянов и Кен Блок. Кевин Хансен и Рейнис Нитис затварят челната десетка.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]