Кристоферсон повежда в Белгия, Екстрьом едва седми

За пореден път Йохан Кристоферсон и Петер Солберг бяха хората които задаваха темпото в съботния ден на пистата Метет в Белгия.

Солберг бе най-бързият пилот в едночасовата тренировъчна сесия в петък, преди Кристоферсон да подобри времето на съотборникът си с 0,206 секунди в съботните сутрешни стартове.

Кристоферсон спечели третото състезание в Q1 стартирайки от първа позиция, като по-късно Солберг успява да подобри времето на Кристоферсон с 0,131 секунди.

В Q2 и двамата успяха да се справят успешно с преминаването през първият десен тесен завой, въпреки лекият допир между Кристоферсон и Матиас Екстрьом.

„Това е един добър старт. Имахме малко различен подход за това състезание, както и пробвахме доста различни неща в тренировките – обяснява Кристоферсон. – Двама ни с Петер се опитахме да направим нещо различно относно настройките. В Q1 намерихме добра скорост, дори бях малко изненадан, че скоростта е толкова е добра.

„В Q2 Трасето бе доста тежко, може би не чак толкова за рали пилотите, но за мен като пистов. Мисля, че направихме голяма крачка напред след Хокенхайм.“

Междувременно Матияс Екстрьом мина широко през скока след първия завой в Q2, като по чудо не се вряза в Тими Хансен завършвайки на 7-ма позиция. За второ поредно състезание Себастиан Льоб се намира в конкурентна позиция през първия ден. В Q1 Льоб успя да се справи със съотборникът си Тими Хансен, а в Q2 записа трето най-добро време, като така рали легендата завърши съботния ден на трета позиция.

Тими Хансен изпадна на шеста позиция след трето място в Q1 и тринадесето най-добро време в Q2 след съприкосновение с Андреас Бакеруд във финалната надпревара за деня.

Андреас Бакеруд се намираше на четвърта позиция, но след ударът си с Тими Хансен получи пет секунди наказание което го изпрати на единадесета позиция. Кен Блок се справи по-добре от своя съотборник, като завърши на пета позиция зад Кевин Ериксон.

Франсоа Дювал завърши деня на петнадесета позиция зад Тимо Шайдер.

Днес ще бъдат излъчени на живо полуфиналите и финалното състезани от 15:00 часа българско време. Можете да гледате на живо изцяло безплатно в нашата страница от менюто на живо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]