Кристоферсон нажежава битката за титлата след победа на Нюрбургринг

Йохан Кристоферсон запази шансовете си за извоюване на титлата в световния рали крос шампионат, след повече от добро представяне на пистата Нюрбургринг. Междувременно лидера в шампионата Тими Хансен бе дисквалифициран от финалната надпревара.

Кристоферсон стартира днешния ден с изоставане от 17 точки зад Хансен, който бе и фаворита за победата. Трикратния световен рали крос шампион се опази в отсеяната от инциденти Q1 и се класира на трето място в Q2. Това го изпрати на първо място в класирането за полуфиналите, докато Тими Хансен бе четвърти.

Пилота на KYB EKS JC успя да се пребори с Никлас Грьонхолм в своя полуфинал взимайки максимален брой точки. Междувременно Тими Хансен получи петсекундно наказание, което го нареди на четвъртата стартова позиция.

Във финалното състезание Кристоферсон бе недостижим успявайки да се справи по уникален начин със сложните заснежени условия на пистата. Той достига до финала с аванс от четири секунди. Лидера в шампионата Тими Хансен успя да се изкачи до втората позиция, но по късно бе дисквалифициран поради удар с Никлас Грьонхолм.

В крайна сметка разликата между Тими Хансен и Йохан Кристоферсон се намали на едва четири точки преди старта на последното състезание за сезона утре.

„Психологически деня бе изключително труден и същевременно приятен – коментира Кристоферсон. – Условията бяха екстремно сложни и трябваше да се адаптирам възможно най-бързо за това ново трасе на сняг и без гуми с шипове. Това може би бе най-голямото предизвикателство което съм имал с рали крос автомобил, но въпреки всичко винаги е забавно за пилот да преминава през подобни предизвикателства.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]