Кристоферсон и Алин-Котулински спечелиха първия кръг от Extreme E

Екипът на Rosberg X Racing Йохан Кристоферсон и Микаела Алин-Котулински спечелиха първия кръг от втория сезон на Extreme E Desert X-Prix в Саудитска Арабия.

След инцидент на американеца Танер Фауст в първата обиколка на големия финал Кристоферсон успя да се възползва максимално от своята еднократна допълнителна мощност (hyperdrive power boost) изпреварвайки намиращите се пред него Кристина Гутиерес (Team X44 – отборът собственост на Люис Хамилтън) и Лайа Санс (Acciona Sainz).

На старта на големия финал най-бърз бе Себастиен Льоб (Team X44), но Карлос Сайнц (Acciona Sainz) го изпревари веднага след първия завои. Зад тях на трето място се намираше партньорката на Кристоферсон Rosberg X Racing Микаела Алин-Котулински, докато зад нея на четвърто място изоставаше Танер Фауст (McLaren MX), следван от Сара Прайс (Hummer Chip Ganassi Racing).

Слабата видимост породена от големия прахоляк (виж видеото) вдигнат от автомобилите намиращи се в челното изненада Фауст който удари задницата на автомобила на RXR и се преобърна през таван след удар в бабуна.

Инцидента с Фауст принуди организаторите да спрат състезанието в момента в който те влизаха в зоната за смяна на пилотите. След смяната Гутиерес (Team X44) пое атаката от Льоб срещу лидерката Санс (Acciona Sainz). И двете дами обаче бяха на мушката на изключително бързия Кристоферсон, който успя да ги изпревари и двете. Така екипа на RXR спечелиха състезанието с аванс от 2,4 секунди пред Acciona Sainz, докато X44 завършиха на трето място.

Изключително впечатляващия Кайл ЛеДук завърши на четвърто място за отбора на Chip Ganassi Racing, които се състезават с цветовете на GMC Hummer EV.

Следващия кръг от Extreme-E е на 07-08 Май.

Пълното предаване на първия кръг от втория сезон на Extreme E можете да гледате от тук:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]