Крейг Брийн ще участва в рали Сан Ремо за да се подготви за Хърватска

Крейг Брийн

Пилота на M-Sport Ford обяви своите планове за сядане зад волана на Fiesta Rally2 в асфалтовото италианско рали „Сан Ремо“, състезание което той е печелил два пъти през 2019 и 2021 години зад волана на Skoda и Hyundai R5.

Много съм щастлив да обявя, че ще се върна в рали Сан Ремо през тази година – разясни Брийн в социалните мрежи. – Разбира се измина време от последното ми състезание в Швеция, а с оглед рали Хърватска участие в Санремо ще бъде добра възможност да влезя отново във форма.“

Навигатор на Брийн ще бъде Джон Роуан, с който двамата се състезават за последно през 2020 г.

Очаквам с нетърпение да седна за пръв път зад волана на Fiesta Rally2 заедно с Джон Роуан като мой навигатор. Това ще е второто ни състезание заедно и очаквам да видя какво може да постигнем заедно„, допълва Брийн.

Рали „Сан Ремо“ е втория кръг от националния асфалтов рали шампионат на Италия. Надпреварата също е била и част от календара на WRC до 2003 година.

За в момента Брийн се намира на седмо място в класирането при пилотите благодарение на третото място в рали „Монте Карло“ и отпадането в рали „Швеция“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]