Крейг Брийн ще бъде третия пилот на Hyundai за рали Хърватска

craing-breen-крейг-брийн-хюндай-моторспорт

От Hyundai Motorsport обявиха вчера своите екипажи които ще вземат участие в рали „Хърватска“ (22 – 25 април) – първия изцяло асфалтов кръг от световния рали шампионат.

Редом до Танак/Ярвеоя и Ньовил/Видаеге ще бъдат Крейг Брийн и Пол Нейгъл, които до последно бяха под въпрос дали скоро ще вземат участие въобще в кръг от WRC след инцидентът им на рали „Чиоко“ от преди две седмици.

Именно заради този инцидент самия Андреа Адамо заявява, че причината за отпадането на Брийн от италианското асфалтово рали е спукана гума и няма нищо общо с представянето на ирландския екипаж.

Определено избора на Адамо е интересен, най-вече след като той разполага с доста по завършения асфалтов пилот в лицето на Дани Сордо и решението да заместни опитния на асфалт испанец с Брийн е доста неочаквано.

Брийн и Нейгъл започнаха по доста добър начин своя сезон 2021, след като успяха да завършат на четвърта позиция в генералното класиране на „Арктик рали Финландия“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]