Крейг Брийн с пълен сезон в ERC с Hyundai

kreig briin крейг брийн craing breen

Крейг Брийн ще вземе участие с пълен сезон в Европейския рали шампионат на ФИА маркирайки завръщането на световната рали сцена на индийските гуми MRF.

30 годишният пилот, който има две титли в подкатегории на WRC, се завръща от където започна. През 2015-та той завърши на второ място в ERC, което му донесе участие в WRC още през следващият сезон.

През 2020-та Брийн ще бъде зад волана на Hyundai i20 R5 поддържан от италианският тим BRC Racing, които от своя страна ще движат проекта от името на дивизията на Hyundai Motorsport Customer Racing.

„Много съм щастлив да започна ново приключение с  гумите MRF – коментира Брийн, който ще носи цветовете на индийският производител на гуми. – През миналия сезон вече работихме заедно върху разработването на гуми и смеси. Очаквам с нетърпение старта на шампионата на рали Азорски Острови.“

С това участие корейският производител на автомобили затвърждава интересът си към разработването и подобряването на своят i20 R5, както и развиването на по-стабилна клиентска програма.

„Очаквам с нетърпение да видя резултатите от това ново партньорство с MRF и BRC Racing – разясни Андреа Адамо, шеф на Hyundai Motorsport. – Европейският рали шампионат е един от най-важните формати в рали спорта. В календарът си има включени едни от най-известните състезания в Европа, което го прави добро място за тестване на възможностите на автомобили и гуми. От MRF вече са се доказали като добра и конкурентна опция за пилоти и отбори, и се надявам да продължат с успеха си и в Европа.“

Календара на ERC стартира на 26-28 Март с рали „Азорски Острови“ и по традиция ние от BGRallyHD ще следим случващото в шампионата и през сезон 2020.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]