Крейг Брийн сяда в третата кола на Hyundai за рали Швеция

Крейг Брийн

Крейг Брийн официално бе обявен за трети пилот на Hyundai WRT за предстоящото рали „Швеция“.

Решението определено е изненада за всички, след като първоначалната информация бе, че третата кола ще се кара от Себастиен Льоб и Даниел Сордо до края на сезона.

„Не съм очаквал това, отстрани изглеждаше че всичко приключи за мен – коментира Брийн пред английското издание Autosport. –  Андреа Адамо ми каза да му се доверя и доказа, че е човек който си държи на думата.

„В момента се намира на луната от радост. Ще направя всичко каквото е нужно за да остана в отбора и за в бъдеще.“

Ирландецът записа най-доброто си представяне в WRC именно в базираното в град Торсби рали през 2018 завършвайки на второ място за волана на C3 WRC. Може би затова корейският тим ще разчита отново на неговите услуги.

„Взехме решението да добавим Крейг Брийн към нашият списък с пилоти за рали „Швеция“ за да подсигурим възможно най-конкурентоспособният пакет от пилоти за това състезание – коментира Адамо. – Решихме да върнем Крейг базирайки се на неговото представяне в Швеция и потенциалът му зад волана на i20 WRC.“

Очаква се съвсем скоро да започнат и тестовете, след като организаторите на рали „Швеция“ подадат повече информация за състоянието на състезанието на 3-ти Февруари, поради липсата на снеговалежи в региона.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]