Крейг Брийн се завръща на WRC сцената

Breen_Irl_16

Ирландският пилот и бивш световен шампион в класът на суперите заяви, че ще вземе участие в няколко кръга от световният рали шампионат зад волана на Ford Fiesta WRC. Брийн вече направи едно участие през тази година в рали Швеция, зад волана на същият автомобил завършвайки на девета позиция.

От тогава заводският пилот на Peugeot работи върху подсигуряването на бюджет. Самият той потвърди, че ще вземе участие на рали Финландия (31 Юли – 3 Август) и рали Германия (21-24 Август). Негов навигатор и за двете състезания ще бъде Скот Мартин.

„ За пореден път съм много благодарен на Peugeot Sport затова че, ми позволяват да взема участие в тези две различни състезания извън ERC.”

Брийн  вече има предишен опит в тези две ралита, след като на рали Финландия е взимал участие с автомобили от R2 и S2000 категориите, също така през 2011-та завършва рали Германия с победа.

„ Това е една фантастична възможност и предизвикателство  да участвам на топ нивото в спортът и този път в две последователни състезания. Имам усещането, че ще покажем едно добро темпо.”

3006_Sweden-Breen-2014_537_896x504източник wrc.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]