Крейг Брийн почина след инцидент по време на подготовката му за рали Хърватска

Крейг Брийн почина днес след инцидент по време на подготовката му за предстоящото през следващата седмица асфалтово рали „Хърватска“. Пилотът на Hyundai Motorsport е излетял от пътя удряйки се странично в стълб, който се забива в лявата страна на автомобила.

Инцидентът се е случил около обяд днес на специално подбрано от отбора тестово трасе между Стари Голубовач и Лобора. Малко по-късно след удара от полицията потвърждават смъртта на пилота. За щастие навигаторът му Джеймс Фултън е невредим.

От Hyundai Motorsport излязоха и със съобщение в своите профили в социалните мрежи:

„Ние от Hyundai Motorsport сме дълбоко натъжени да потвърдим, че Крейг Брийн днес изгуби животът си, след инцидент по време на тест за рали „Хърватска“. Навигаторът Джеймс Фултън е невредим след инцидента, който се е случил около обяд местно време.

„Екипът на Hyundai Motorsport изпраща своите дълбоки съболезнования към семейството, приятелите и феновете на Крейг“.

Към момента няма яснота за причината за инцидента.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]