Крейг Брийн най-бърз в първия етап от рали Естония

Крейг Брийн
Снимки: Ford M-Sport WRT, RedBull Content Pool

Крейг Брийн и Пол Нейгъл оглавиха класирането в рали „Естония“, след като дуото записа най-доброто време във вчерашния 1,64 километров първи етап от надпреварата.

Лидера в шампионата Кале Рованпера записа с 0,1 секунди по-слабо време завършвайки на второ място пред своя съотборник Елфин Еванс.

Постижението на Брийн в намиращият се на около километър от сервизния парк етап определено е един вид завръщане, след като през миналата година именно тук ирландеца допусна грешка удряйки камък.

Бях внимателен с камъните и се опитах да карам възможно най-чисто – коментира Брийн на финала на отсечката. – Това е добър старт на уикенда. Тези етапи са невероятни и ние спокойно може да се отпуснем.“

Тиери Ньовил записа четвъртото най-добро време с изоставане от 0,3 секунди зад лидера. Неговият съотборник и местен пилот От Танак е с пето време въпреки, че неговия Hyundai i20 N Hybrid остана на една скорост.

Такива неща не ти дават голям оптимизъм„, коментира на кратко естонеца.

Есапека Лапи, който бе най-бързия пилот във вчерашния шейкдаун, затваря челната шестица. Зад него в първата отсечка завърши Такамото Катцута, който на два пъти излиза от трасето в шейкдауна, принуждавайки своите механици да подменят почти всичките брони и панели на неговия автомобил.

Гас Грийнсмит, Оливър Солберг и Пиер-Люис Лубе се нареждат на осма, девета и десета позиции.

Днес програмата на екипажите е доста тежка. Те ще стартират днешния ден в 7:45 ч. българско време с най-дългата отсечка от ралито 24,35 километровата Пейпсаре.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]