Крейг Брийн и Роберт Барабъл в люта битка през първия ден от рали „Ирландия”

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2015

Крейг Брийн и Скот Мартин (Peugeot 208 T16 R5) си спретнаха една епична битка с техните сънародници Роберт Барабъл/ Дамиен Конъли (Ford Fiesta R5), като разликата между двата екипажа в края на деня бе само от 1 секунда. Въпреки всичко първия ден от рали „Ирландия” не мина никак лесно и за двата екипажа Крейг Брийн получи повреда в разтоварващия клапан, принуждавайки се да намали своята скорост почти през целия ден, докато левия прозорец на Роберт Барабъл се счупи в SS2, което принуди дъблинецът да изкара целия SS3 без прозорец.

Роберт Барабъл: „ Ралито се развива доста добре за нас. На места отсечките са доста кални, доволен съм, че имам шанс да се боря за челото. В момента се нуждаем от един добър сън и да започнем следващия ден от начало.”

Крейг Брийн: „ Един доста труден ден за нас след проблемът, който получихме но въпреки всичко нещата се развиват сравнително добре.”

За лидерите в шампионатът Каетан Каетанович/Ярослав Баран ралито без малко да приключи още във втория завой удряйки се в канавка. Поляците завършиха първия ден на трета позиция с пасив от 16,8 секунд, като Каетанович заяви, че отсечката Hamilton’s Folly е най-добрия асфалтов специален етап на който е карал някога.

Само 17,2 секунди е разликата между ирландските братя Мофет, Джош и Сам в тяхната битка за четвъртата позиция зад воланът на идентични Ford Fiesta RRC. Стефен Райд/ Мики Галвин (Ford Fiesta R5) са на шеста позиция, Яромир Тарабус/Даниел Трункат са най-добре представилият се екипаж с Шкода Фабия S2000 и за в момента са на седмата позиция. Руско-украинският екипаж Алексей Люкянук/ Иевген Червоненко се удариха в SS2 счупвайки диференциал, което им донесе 13-тата позиция.

11038113_1078036448878580_6625371068033020871_n

Роберт Консани/Максим Вилмот (Citroen DS3 R5) отпаднаха от третото място, след като получиха повреда в скоростната кутия на техния автомобил на SS4, французите показаха голям потенциал с новия си автомобил.

Уникалния специален етап Hamilton’s Folly получи изключително голям отзвук от страна на пилотите, който бяха повече от впечатлени и очаровани от конфигурацията на отсечката.

Екатерина Стратиева е на 41 позиция в генералното и на втора при дамите, ето какво каза тя след първия ден на официалната си фейсбук страница: „Не мислих, че ще е толкова тегаво, но определено където си направих записката пеша се по забавлявахме. Имаше места днес където си прокарахме, но и много други в които не бях сигурна…..надявам се, че ден две ще е по-добре от към записка.
Иначе …. въпреки изпитанията по пътя се опитваме да запазим усмивката на лицата и да се насладим на възможността да сме тук в новото изпитание

ERC2

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2015

Украинецът Кристиан Хидег, се наслади на един фантастичен ден на изключително „лудите” отсечка повеждайки зад воланът на своето Mitsubishi Lancer Evo IX с аванс о 48,1 секунди пред Войтех Щайф, който спука в SS1. Давид Ботка (Mitsubishi Lancer Evo IX) е на трета позиция след добро представяне. Ограда помогна на Инеса Тушканова да не приключи състезанието преждевременно.

JERC

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2015

Северно ирландецът Джон Армстронг затвърди една голяма преднина при джуниърите и ERC3, завършвайки деня дори с технически проблеми на своето Peugeot R2. Емил Берквист бе изненадан, че поведе в ралито след първия етап зад воланът на Opel Adam R2, но не успя да си запази позицията си и завърши втори с пасив от 33 секунди. Крис Инграм, бе доста неуверен в домашното си състезание и завърши на трето място за деня.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]