Крейг Брийн за поредна година взе победата на рали Ирландия

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2016

Крейг Брийн и Скот Мартин за поредна година успяха да триумфират в домашното си състезание рали „Ирландия“. Заедно с техният автомобил Citroen DS3 R5, дуото поведе още в петък от третият и най-дълъг етап на състезанието.  В последният съботен ден обаче, грешен избор на гуми по време на сутрешните минавания и ударената джанта на SS12 почти не лиши от победата Брийн/Мартин.

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2016Техните преки конкуренти Каетан Каетанович/Ярослав Баран се намираха в страхотната позиция да атакуват и до средата на последният ден успяха да смалят разликата си на 10 секунди.  Следобед също успяха да се възползват от ударената джанта на Брийн/Мартин и разликата им два етапа преди финала бе от само 5.2 секунди. В последните два етапа битка бе повече от жестока, но Брийн/Мартин успяха да извоюват победата с актив от само 10.6 секунди пред Каетанович/Баран.

„ Трябва да благодаря на всички, които направиха моето участие реалност“, заяви вече двукратният победител на рали „Ирландия“ Крейг Брийн. „ В събота трябваше да се преборим доста здраво за победата, но на края успяхме.“

Алистър Фишър/Гордън Нобъл (Ford Fiesta R5) успяха да се реваншират за отпаданията си през последните две издания на рали „Ирландия“. Ирландецът, чийто баща е печелил ралито три пъти, караше с много добро темпо през целият уикенд като неговата задача бе само да се пази от договащите го екипажи.

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2016

Яромир Тарабус имаше за цел да започне шампионатът с резултат в челната петица и дори бе на четири секунди от четвъртото място на Джош Мофет  в последният етап,но заедно със своята Skoda Fabia R5 се заби в канавка и не успя да излезе от нея губейки всички шансове за добро класиране. Мартин Макормак, който бе на четвърта позиция за съжаление отпадна поради проблеми с горивната помпа на неговата Skoda Fabia S2000. Неговият пряк съперник, шведът Фредрик Алин, също нямаше късмет поради счупена кормилна уредба.

Джонатън Грийн/Кирстки Ридик (Citroen DS3 R5) успяха да използват познанията си на трасето за да не се забъркват в проблеми и завършиха на пета позиция с пасив от 26 секунди зад Мофет/Ролан.

Челната десетка се затваря от Давид Божие, Стефан Райт, Том Кейв, Джоузеп Макгонагъл и Ярослав Колтун.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]