Крейг Брийн влиза в националния рали шампионат на Италия с Шкода R5

Преди няколко дни Крейг Брийн разкри че, ще вземе участие в националния рали шампионат на Италия. Ирландеца ще седне зад волана на Шкода Фабия R5 на частния отбор на Metior Sport, като така той ще има възможността да поддържа форма, след като вече не е част от отбора на Ситроен Рейсинг в WRC.

В трите си години при шевроните Брийн успя да запише едва два подиума във Финландия и Швеция. Преди това Брийн бе част от групата PSA още през 2013, когато участваше за отбора на Пежо в Европейският рали шампионат, бивайки и едно от главните лица в разработването на 208 T16 R5.

През сезон 2019 Брийн ще вземе участие във всичките 8 кръга от шампионата на Италия, като в календара са легендарни ралита, като Сан Ремо, Тарга Фьорино и разбира се Сардиния и Рим, които са част от световния и европейски рали шампионати.

Интересен е и факта че, в края на миналата година Крис Мийк взе участие също с Шкода Фабия R5 на рали Кондроз именно с  Metior Sport.

Отделно от това има и слухове че, Брийн възнамерява да направи епизодично участие в WRC, като частен пилот.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]