Корсика преживява дежавю-то от 2015

Снимки: Bastien Roux Photographie и Twitter

По традиция рали „Корсика“ е с благоприятни слънчеви метеорологични условия, превръщайки ралито на 10-те хиляди завоя в един истински рай на земята разтърсван от звука на WRC автомобилите.

Не такава е ситуацията през тази година, като изключително силни ветрове и ниски температури царят над острова. Това дори допринесе за наличието на сняг, по част от етапите, които повече приличат на отсечки от рали „Монте Карло“ от колкото на хардкорд асфалтова писта в гората.

Подобна бе ситуацията през 2015, когато рали „Корсика“ се завърна в календара на WRC замествайки базираното в Алзас рали „Франция“. Тогава надпреварата се проведе през септември и керванът от WRC бе посрещнат от изключително тежка буря, която принуди организаторите да отменят голяма част от етапите.

Условията от началото на тази седмица също удариха и сервизният парк с вятър от над 60 км/ч., като от снимките можете да видите, как сервиза на Каетан Каетанович е приведен в изключително тежък вид.

За щастие синоптиците предвиждат спокойно време още при опознавателните минавания. Още утре се очаква силата на вятъра да намали драстично, а през целият уикенд екипажи и зрители ще не насладят на високи температури и приятно време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]