Копецки повежда в рали Германия, Мийк отпадна още в първия етап

Екипажът на Шкода Ян Копецки/Павел Дреслер изненадващо, или не чак толкова поради конфигурацията на супер специалният етап, поведоха в генералното класиране на рали „Германия“ с аванс от 0.3 секунди докато Крис Мийк/Пол Найджъл се удариха и ще стартират с 10 минутно наказание по системата рали 2.

От Танак бе най-бързият пилот сред тези с WRC автомобили, като той ще стартира днес с аванс от 1 секунда спрямо завършилият на второ място Крейг Брийн.

Новината на деня бе ударът в бариерата на Крис Мийк счупвайки управлението на своят Ситроен С3 WRC. След удара Мийк продължи да кара, но при заходът си за един от многото тесни и обратни завои той спря автомобилът си. Така пилотът на Ситроен ще стартира в същинската част от надпреварата с 10 минутно наказание.

via GIPHY

Неговите съотборници в Ситроен Крейг Брийн и Андреас Микелсен постигнаха трето и четвърто най-добро време. Зад тях са Себастиен Ожие и Тиери Ньовил, които се очаква да ни направят свидетели на една изключителна битка. Французина направи идентично с на Микелсен време, докато Ньовил си призна, че е карал внимателно след като е видял какво се е случило с Мийк. Белгиецът все още има горчив спомен от рали „Швеция“, където той отпадна в супер специалният етап.

Яри-Мати Латвала затваря челната шестица, докато Есапека Лапи е на 14-та позиция.

Днес екипажите ще се изправят срещу изключително тесните и бързи етапи в лозята над езерото Мозел преминавайки през 108 състезателни километра заделени на седем специални етапа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]