Копецки отново е краля на Барум! Стратиева втора при дамите

Чешкото заводско дуо на Skoda, Ян Копецки и Павел Дреслер спечелиха за пети пореден път легендарното рали „Барум“. Това е и осмата победа на Копецки на това рали, което е и кръг от европейският рали трофей.

Копецки и Дреслер започнаха днешния неделен ден като лидери. Те успяха да изградят голяма разлика между преследвачите си, като дори записаха две етапни победи. Лидерите в шампионата Алексей Люкянук и Алекси Арнаутов улесниха задачата на Копецки/Дреслед след съботното си отпадане поради повреда в окачването. Така опасно близо до чешкото дуо остана само Николай Грязин, който за съжаление се удари доста тежко в SS11. За щастие екипажът е наред.

На второ място завърши Филип Мареш (Skoda Fabia R5), след драматична битка до последният момент с Крис Инграм. Двамата се бориха за титлата в JERC1, като Мареш победи в последната отсечка от ралито с аванс от 0.3 секунди в своя полза, подсигурявайки си наградата от 100 хиляди евро.

Класирането от четвърто до седмо място остана непокътно през целият ден. Томаш Костка (Skoda Fabia R5) и Мариян Гриебел (Skoda Fabia R5) затварят челната петица. На шесто място завърши австриеца Симон Вагнер (Skoda Fabia R5) пред Яромир Тарабус и Томаш Посписилик.

Патрик Тесински и Андрей Бисаха затварят челната десетка.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов успяха да завършат рали „Барум“, като така Катето завърши успешно своето единадесето участие. Въпреки всичко Стратиева завърши на второ място при дамите и на 51-во в генералното класиране.

„Изключително съм щастлива с 11-тия ми финал на Barum Czech Rally Zlín с второто място при жените – коментира Стратиева в своя Фейсбук профил. – Въпреки, че в последния етап изпуснахме първото, това не можа да се отрази на емоцията, която изпитахме този уикенд! Благодаря на абсолютно всички, които ни подкрепиха!“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]