Копецки начело на рали Барум, след победа в етапа по улиците на Злин

Ян Копецки/Павел Дреслер излязоха начело на класирането на рали „Барум“, след като записаха етапна победа в митичният градски етап по улиците на Злин. Чешкото дуо, което е европейски шампион за 2013, оглави класирането с 4.1 секунди преднина спрямо Вацлав Пех, докато Алексей Люкянук и Томаш Костка са на трето и четвърто място.

„Карането ми не бе перфектно. Този етап винаги е труден особено при първата обиколка“, заяви Копецки на финала на 9.51 километровата отсечка.

От челната петица само и единствено Люкянук се оплака, че има проблеми със спиранията за обратните завои поради още незаздравелите травми от инцидентът му преди няколко месеца.

На пета позиция в генералното класиране се намира Каетан Каетанович, който имаше проблеми с изборът си на гуми, следван от Роман Креста и Павел Валушек. Челната десетка се затваря от Ян Черни, Грегор Гризиб и Хосе Лопес.

Бруно Магалаеш е на дванадесета позиция, а Буфие на тридесета поради 20 секундно наказание заради закъснение на ЧК.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов са на 71-ва позиция в генералното класиране и на 21-ва в клас RC4.

Днес екипажите стартират в същинската част от надпреварата, като първият етап за деня е класиката Biskupice-Zalesi (8.85 km) от 10:46 българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]